Auto inruilen? Lees onze 5 tips!

Een schone auto verkoopt beter

Wil je je auto of bus verkopen zonder gedoe? Je auto inruilen in dan een goede optie. Als je je auto inruilt bij de dealer, wordt de inruilwaarde van de aankoopprijs van je nieuwe auto afgetrokken. En hoe netter je auto is, hoe hoger de inruilwaarde zal zijn. Daarom delen wij 5 tips voor een hogere inruilwaarde.

5 tips voor een hogere auto inruilwaarde

Tip 1: Je auto wassen

De buitenkant is het eerste wat een autodealer ziet als je jouw auto of bus komt inruilen. Met een goede wasbeurt laat je je auto stralen. Je auto wassen kost weinig tijd en het kan zomaar een hogere inruilwaarde opleveren!

Geen tijd of zin om je wagen te wassen? Laat je auto wassen door Autoverzorging Nederland. In 8 stappen wassen wij je auto op professionele wijze en maken wij hem blinkend schoon. Is je autolak sterk vervuild, bijvoorbeeld door teer of verfspetters? Met speciale autolak behandelingen kunnen wij zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderen!

Is je autolak dof en verweerd of zitten er krassen in? Dan is je auto wassen is vaak niet voldoende. Maar geen nood: wij kunnen je auto polijsten en je autolak als nieuw maken! Ook dit kan je meer geld opleveren als je jouw auto inruilen wilt.

auto inruilen
auto inruilen

Tip 2: Auto interieur reinigen en opruimen

Rommel maakt een auto minder aantrekkelijk om te kopen. Het kan de indruk wekken dat er slordig met het auto interieur is omgegaan. Ruim daarom je auto op en gooi lege verpakkingen weg.

Als de auto is opgeruimd, is het tijd om het interieur te reinigen. Klop de automatten uit en stofzuig het tapijt en de stoelen. Neem vervolgens het dashboard en de kunststof panelen af met een stofdoek of plumeau. Maak het daarna schoon met reinigingsspray en droog na met een schone doek. Nu ziet het interieur er een stuk schoner uit en ruikt het lekker fris.

Je kunt je auto interieur natuurlijk ook laten reinigen door ons! Ideaal als je geen tijd of zin hebt om het zelf te doen, maar wel een schoon interieur wilt. Wij hebben speciale apparatuur en producten waarmee wij het interieur diep reinigen. Ook verwijderen we eventuele vlekken uit bekleding en reinigen en voeden we lederen bekleding. Zo ziet je auto interieur er tiptop uit als je je auto inruilen gaat.

Tip 3: Verwijder nare luchtjes met een ozonbehandeling

Heb je het auto interieur gereinigd en ruikt je auto nog steeds niet lekker? Dat kan een negatieve invloed hebben op je inruilwaarde. Nare geurtjes kunnen op allerlei manieren ontstaan: roken in de auto, honden, voedselresten. Soms heb je geen idee waar de muffe geur vandaan komt en lijkt geen enkele luchtverfrisser of reinigingsmiddel te helpen.

Een ozonbehandeling is de redder in nood. Met deze behandeling verdwijnen vervelende luchtjes als sneeuw voor de zon. Ozon werkt namelijk desinfecterend, waardoor geuren geneutraliseerd worden. Bij Autoverzorging Nederland heb je al een ozonbehandeling vanaf €60,-!

Tip 4: Autostickers verwijderen

Is je auto of bus bestickerd? Stickers zijn ideaal om reclame mee te maken, maar niet handig als je je voertuig wilt verkopen. Laat daarom de stickers verwijderen door Autoverzorging Nederland. Wij verwijderen de stickers op zorgvuldige wijze, zodat er geen beschadigingen ontstaan. Ook laten wij de afdruk die de sticker achterlaat, verdwijnen.

auto inruilen
auto inruilen

Tip 5: Auto inruilen? Repareer kleine gebreken

Met een stralende auto wek je de indruk dat de auto netjes onderhouden is, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de auto goed functioneert.  Controleer of alles nog werkt en laat eventueel kleine gebreken repareren. Past het niet binnen je budget om dingen te laten maken? Wees dan eerlijk over de gebreken tegenover de autodealer en reken op een lagere inruilwaarde.

Auto inruilen? Eerst even langs Autoverzorging Nederland!

 

Binnenkort je auto inruilen? Maak je auto van buiten én binnen goed schoon. Want een nette auto is meer waard! Geen tijd om zelf je auto te reinigen of heeft jouw bolide extra aandacht nodig? Maak dan een afspraak bij Autoverzorging Nederland! Wij maken van elke auto een plaatje.  

Call Now Button