Auto polijsten

We brengen je autolak in nieuwstaat

Waarom auto polijsten?

Met polijsten brengen we de bestaande lak van jouw auto in nieuwstaat. Afhankelijk van de kwaliteit en staat van de huidige lak kan dit een tijdrovende klus zijn. De auto polijsten wordt helaas vaak overgeslagen, maar verstandig is dat niet. De lak kan dan op een gegeven moment zo beschadigd zijn, dat het met alleen polijsten niet meer te herstellen is.

Polijsten is een vak apart. Wanneer je niet over de juiste kennis en apparatuur beschikt, kan je de lak nog meer beschadigen. Laat daarom je auto polijsten door een professional van Autoverzorging Nederland.

Wanneer auto polijsten?

* de lak is dof en verweerd
* de lak heeft veel krassen door gebruik en wasstraat of door ondeskundig wassen
* de lak is niet meer mooi te krijgen door alleen te wassen
* vlekken in de lak krijgt je niet meer weg
* vervuiling heeft de laklaag aangetast

Voordat we de auto polijsten

  • Voordat we starten met polijsten, inspecteren we je auto
  • We bekijken de staat van de huidige lak
  • We bekijken het soort krassen en het aantal
  • We bespreken samen het gewenste resultaat

Afhankelijk van bovenstaande factoren maken we een keuze in de polijstmachines en/of polijstpads.

Hoe slechter de staat van het voertuig, hoe zwaarder de machine en grover polijstpads en middelen moeten zijn. Meer handelingen, betekent meer tijd.

Auto polijsten

Polijst opties

* Diepere krassen die door de blanke en/of door de kleur lak heen zijn, kunnen niet voor 100% hersteld worden. Hiervoor zal het betreffende deel moeten worden overgespoten.

Polijstmachines

Autoverzorging Nederland werkt met drie Rupes polijstmachines. Met deze selectie apparaten van de onbetwiste internationale marktleider, garanderen we het beste resultaat voor jouw auto.

Over Rupes 
Rupes is een Italiaans familiebedrijf, dat is opgericht in 1947. Rupes wordt erkend als wereldwijd marktleider op het gebied van de fabricage van professionele elektrische- en perslucht aangedreven gereedschappen, accessoires en afzuigsystemen. Rupes staat voor het vereenvoudigen van het werk en de verhoging van de prestaties.

De roterende polijstmachine voor het grove polijstwerk
Een roterende polijstmachine is een machine die enkel om zijn as draait. Deze machine is perfect om veel, grove lakdefecten te verwijderen en niet geschikt voor een fijne afwerking.

De excentrische polijstmachine voor het fijne werk
Deze machine met een dubbele beweging is relatief simpel in gebruik. Het gebruik van deze polijstmachine brengt minder risico met zich mee dan de roterende polijstmachine. Een excentrische polijstmachine maakt gebruik van een heel slim draaisysteem, waardoor de plaat een soort schudbeweging maakt. Doordat de as net naast het midden zit, beweegt de plaat een beetje op en neer. Deze schuddende beweging zorgt er vervolgens voor dat de plaat kleine rondjes maakt terwijl deze ook om zijn as draait.

Diepere krassen verwijderen met de LK900 BigFoot Mille
De Rupes LK900 BigFoot Mille is de nieuwste machine op het gebied van polijstmachines. De Rupes LK900 is een direct aangedreven Gear Driven Dual Action Polisher: een geforceerd excentrische polijstmachine. Deze machine is ontwikkeld om de kloof tussen de roterende en excentrische polijstmachine te overbruggen. Door de planetaire beweging ontstaat er meer warmte tijdens het auto polijsten en beschikt de machine tevens over een uitslag tijdens het polijsten. Hierdoor kunnen wij diepere krassen en lakdefecten uit de lak van jouw auto verwijderen dan excentrische polijstmachines.

Polijstpads

Polijstpads zijn ronde schijven die met een klittenbandverbinding op de polijstmachine zijn bevestigd. Het type polijstpad (foam, wol of microvezel) heeft niet alleen veel invloed op de hoeveelheid krassen die we weg polijsten, maar ook op de wijze van afbouwen. De combinatie van polijstpad en polijstmiddel bepaalt het resultaat. We werken altijd van grof naar fijn.

Blauwe foam pad: agressief, verwijdert ernstige gebreken, voor doffe lakken of lakken die er slecht aan toe zijn.

Gele foam pad: middelzacht schuim, herstelt matige lak en lichte onvolkomenheden en zorgt voor een mooie hoogglans in de lak. Herstelt tevens onvolkomenheden die ontstaan zijn tijdens de bewerking met de blauwe foam pad.

Witte foam pad: zacht schuim, verwijdert hele fijne onvolkomenheden en creëert een ongelooflijke hoge glansgraad. 

Wil jij de lak van je auto weer laten stralen? Maak snel een afspraak en laat je auto polijsten door de professionals van Autoverzorging Nederland! 

Call Now Button