Auto snel verkopen

Wil je je auto snel verkopen? Een advertentie van een schone auto is aantrekkelijker dan die van een vuile auto. Daarnaast zijn goede foto’s enorm belangrijk voor een snelle verkoop. In deze blog vertellen we je graag meer over het schoonmaken van je auto voordat je hem te koop aanbiedt en geven we je tips voor het maken van goede foto’s.

Een schone auto verkoopt sneller

Op een advertentie van een vuile auto reageert waarschijnlijk niemand. Zorg er daarom voor dat je auto schoon is. Een auto die tot in de puntjes verzorgd is, wekt namelijk het vertrouwen dat de auto goed onderhouden is. En dat is belangrijk voor een snelle verkoop.

Als je je auto snel verkopen wil, is het belangrijk dat de hele auto schoon is. Van binnen en van buiten. Bij Autoverzorging Nederland kun je je hele auto grondig laten reinigen. We bieden diverse services aan die jouw auto laten stralen, wat bevorderlijk is voor een snelle verkoop van je auto.

Auto exterieur verzorgen

Het exterieur van je auto is het eerste wat een potentiële koper zal zijn. Zorg daarom voor een goede eerste indruk met een auto die aan alle kanten blinkend schoon is.

Allereerst adviseren we je om je auto professioneel te laten wassen. Bij Autoverzorging Nederland wassen we je auto zorgvuldig in 8 stappen. Dit doen we met speciale producten en met uiterste precisie. Zo voorkomen we krassen en strepen en zorgen we voor een stralend eindresultaat.

Na het wassen ziet je auto er top uit en is hij klaar voor eventuele verdere behandelingen. Kies bijvoorbeeld voor een coating die je lak beschermt en laat schitteren.

auto snel verkopen

Auto interieur reinigen

De potentiële koper wil natuurlijk ook weten hoe het interieur van je auto eruitziet. Waarschijnlijk ziet het interieur van je auto er na een paar jaar behoorlijk gebruikt uit. Het interieur vertoont wat slijtage en er zit vuil op plekken waar je met je stofzuiger niet bijkomt. Bij Autoverzorging Nederland hebben we de juiste kennis en apparatuur om je auto interieur er als nieuw uit te laten zien.

We gaan grondig te werk: we verwijderen de matten en maken ze schoon, zuigen de stoelen en het tapijt uit, reinigen de kofferbak en poetsen de kunststof panelen, het dashboard en elk hoekje totdat alles blinkt. Ook verwijderen we eventuele vlekken uit de bekleding.

Het auto interieur reinigen kan nog uitgebreid worden met extra services als dat nodig is. Heb je bijvoorbeeld vaak huisdieren in de auto gehad? Of heb je last van nare luchtjes in de auto? Met een speciale behandeling kunnen we hondenharen verwijderen en vervelende geurtjes doen verdwijnen.

Auto snel verkopen? Zorg voor goede foto’s!

Als je auto er picture perfect uitziet, is het tijd om foto’s voor de advertentie te maken. Duidelijke foto’s zijn belangrijk als je je auto snel verkopen wil. Beelden zeggen namelijk meer dan woorden. Daarom geven we een aantal tips voor het fotograferen van je auto.

1. Gebruik een goede (smartphone)camera

2. Kies de juiste locatie en het juiste moment

De omgeving waarin je de foto’s maakt, is bepalend voor hoe je auto overkomt. Een vol parkeerterrein of een locatie met veel lopende mensen geeft veel onrust op foto’s. Kies daarom voor een rustige plek waar je jouw auto vrij kan neerzetten.

Ook het weer heeft invloed op jouw foto’s. Op een grauwe dag met veel regen of sneeuw komen de foto’s er waarschijnlijk niet al te best uit te zien. Maak de foto’s als de zon wat lager staat en fotografeer met de zon in de rug. Het licht is dan zacht, wat voor een mooi resultaat zorgt.

auto snel verkopen tips

3. Maak de juiste foto’s

Potentiële kopers willen zoveel mogelijk foto’s van jouw auto zien. Maak in ieder geval foto’s van de binnen- en buitenkant van de auto. Heb je het in je advertentie over bijzondere details of beschadigingen? Leg die dan ook vast. Weet je niet precies wat je moet fotograferen? Gebruik dan de checklist hiernaast!

Het maken van goede foto’s kan best lastig zijn. Bij Autoverzorging Nederland kan je professionele foto’s van je auto laten maken. Zo weet je zeker dat je auto er van alle kanten mooi op staat!

Foto checklist

 • De buitenkant van je auto: de voorzijde, achterzijde, zijkant, schuin voor, schuin achter
 • Buitenkant auto: voorzijde
 • Buitenkant auto: achterzijde
 • Buitenkant auto: zijkant
 • Buitenkant auto: schuin voor
 • Buitenkant auto: schuin achter
 • Onder de motorkap
 • Alle wielen
 • Logo’s
 • Voorstoelen
 • Achterbank
 • Dashboard
 • Kilometerstand
 • Versnellingspook
 • Stuur
 • Kofferbak
 • Eventuele beschadigingen

Call Now Button