Auto wassen

Laat jouw voertuig wassen door
ons professionele autoverzorgingsbedrijf!

Stappenplan: auto wassen

Stap 1

Fallout remover of de-ironiozer:
Vliegroest of ijzerdeeltjes hechten zich eenvoudig aan je lak maar zijn verdraaid lastig om te verwijderen. Met fallout remover of de-ironizer verwijder je deze schadelijke deeltjes.

Waarom nodig:
Het wegdek is bedekt met een laag van viezigheid zoals, roet, teer, zand, plantenresten en ook vliegroest. Vliegroest komt vooral van de remschijven van auto’s. De ijzerdeeltjes die van je remschijven geschaafd worden bij het remmen komen op het wegdek terecht en beginnen te oxideren, hierdoor krijg je piepkleine stofdeeltjes met hele oneven hoeken en haken. Door deze oneven hoeken en haken blijven ze makkelijk hangen aan het oppervlakte van de auto. Het is bovendien een risico voor nieuwe krassen bij de reiniging van je lak.

Voordat wij starten met het reinigen en auto wassen, verwijderen we vliegroest met een speciaal middel. Dit zorgt ervoor dat ijzeroxide loskomt van het oppervlak en opgenomen wordt in de vloeistof. Vervolgens kunnen we de ijzerdeeltjes veilig afspoelen van het oppervlak zonder risico op krassen.

Stap 2

Voorreinigen:
Voordat wij starten met het auto wassen, laten we de auto goed afkoelen, zodat shampoo en water niet inbranden in de lak. Met het voorreinigen, spuiten wij eerst de gehele auto in met een schuimmiddel. Hiermee weekt het grove vuil los, wat vervolgens verdwijnt met de hogedrukspuit. Dit voorkomt de kans op krassen. Het fijne vuil pakken we in de volgende stappen aan.

Stap 3

Afspoelen:
Na het voorreinigen en verwijderen van het grove vuil spuiten we de auto af met een warmwater hogedrukreiniger. Hierdoor zijn ook alle zeepresten van de auto.

auto wassen

Stap 4

De auto wassen:
Nu beginnen we pas echt met jouw auto wassen en reinigen. In deze fase verwijderen we de fijne vervuiling van de lak. We sprayen de auto opnieuw in met een schuimende shampoo, zodat ook de lichte vervuiling los kan weken en er minder kans op krassen ontstaan. We werken in stappen, de auto reinigen we van boven naar beneden. We starten met het dak, doen dan de ramen, vervolgens de motorkap en dan de carrosserie. Per paneel reinigen we de washandschoen, zo voorkomen we opstapeling van vervuiling. Als laatste stap bewerken we de velgen met een zachte borstel.

Stap 5

Afspoelen:
Ook na het verwijderen van het fijne vuil spuiten we met warm water je auto schoon. De hogedrukreiniger zorgt ervoor dat er geen zeepresten overblijven.

Stap 6

Kleien:
Vaak voel je al dat de lak stroef en ruw is. Maar het is ook zichtbaar. De lak is dan doffer en heeft dus minder kleur en glans. Dit komt omdat het vuil aan de lak is gehecht is en daardoor de reflectie van licht ‘blokkeert’.

Met kleien krijgen we vuil dat lang aan de lak heeft kunnen hechten weer los. Zo verwijderen we o.a. het  vastgekoekte vuil zoals opgedroogde insecten, boomhars, vreemde zwarte spikkels en andere viezigheid die niet met het wassen van de auto weg te krijgen zijn. Kleien is een precies en geduldig proces. Maar een keer gezien en je bent om. Het resultaat is namelijk een super schone en gladde lak.

Stap 7

Afspoelen:
Voor de derde maal spuiten we de auto af met de hogedrukreiniger. Ook dit keer weer met warm water, zodat alle resten van het kleien worden verwijderd.

auto wassen

Stap 8

Drogen:
Na het afspoelen is het zaak om de auto zo snel mogelijk droog te maken. Dit om (kalk)vlekken te voorkomen. Zelfs wanneer we gebruik maken van ontkalkt water, is dit een risico. We drogen de auto met speciale droogdoeken en met luchtdruk, om ook het water uit de kieren en randen te halen.

Een auto wassen doen wij goed, dit is namelijk de basis zeker als er gekozen is om de auto te coaten

Call Now Button