Meer info over onze:

Coatings

Onze auto coatings

Je hebt vast weleens over auto coatings gehoord, bijvoorbeeld een ceramic coating of glas coating. Maar wat is een coating eigenlijk? Een coating is een harde beschermlaag op de lak van je auto. Het beschermt je autolak tegen vuil en stof. Bovendien geeft het je auto een mooie glans. We vertellen je graag meer over de auto coatings die wij aanbieden, namelijk ceramic coating, quartz glas coating en PTFE coating.

SILL Ceramic Coating

SILL ceramic coating is op dit moment de meest beschermende coating die beschikbaar is. De eigenschappen van deze coating zijn dat het de look en feel heeft van een transparante laklaag. Het oppervlak is na het aanbrengen spiegelglad en kristalhelder. De lak van je auto exterieur voelt zijdezacht aan. Verder is de coating niet belastend voor het milieu en lucht drogend.

De ceramic coating is zelfreinigend en stoot water en vuil af. Ook is het UV-werend. Kortom, je krijgt het totaalplaatje.

Levensduur garantie: 5 jaar

ceramic coating car

Quartz Glas Coating

Quartz glas coating is een lakbescherming op basis van silicium, ook wel ’kwartsglas’ genoemd. Silicium is een onschadelijk bestandsdeel dat afkomstig is uit de natuur en dus duurzaam is voor het milieu. De basis van deze coating is namelijk kristalzand. Gereinigd en verpulverd tot het meest kristalheldere, zuivere zand ter wereld. Des te kleiner (nano) de deeltjes, des te minder vuil hecht aan je lak.

De auto wordt door middel van deze flinterdunne laag makkelijk te onderhouden en eenvoudig te reinigen.

Levensduur garantie: 4 jaar

PTFE Coating

PTFE Coating is de meest budgetvriendelijke optie en is al ruim 30 jaar beschikbaar vanuit FLON. De coating heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en biedt een solide lakbescherming. Vooral in vergelijking met wax is deze coating de betere optie. PTFE coating beschermt de lak namelijk goed tegen hoge temperaturen. Bij wax breekt de bescherming dan af.

Na een voorbehandeling wordt het speciale PTFE-molecuul in de lak gemasseerd. Hierdoor ontstaat een glad oppervlak en heeft vervuiling vrijwel geen kans zich te hechten.

Levensduur garantie: 3 jaar

Call Now Button