0515 – 41 28 25 Sneek
0527 – 502 405 Emmeloord

Ontstikkeren

Met autobelettering komt u maximaal onder de aandacht. Uw voertuig is tenslotte uw visitekaart richting de buitenwereld. Maar hoe gaat u om met uw oude stickers?  Wat als u uw voertuig wilt verkopen of wilt bestickeren met een nieuwe boodschap of nieuwe huisstijl? Wij verwijderen op vakkundige wijze uw reclame en zorgen er gelijk voor dat de afdruk die de sticker in de lak gemaakt heeft, verdwijnt door een exterieurbehandeling.

KOPLAMPEN VERHELDEREN

Koplampen worden blootgesteld aan veel soorten belasting zoals steentjes en vuil van de auto’s voor u, chemische stoffen (uitlaatgassen) en het uv-licht van de zon. Het materiaal waar koplampen van gemaakt worden, kan een hoge belasting aan, maar er zit een limiet aan. Wanneer deze limiet bereikt wordt, ontstaat er een grote kans dat uw koplampen dof worden. Dit is te wijten aan oxidatie en voor een deel aan mechanische slijtage (slijtage, takjes, viezigheid). Door het dof worden van de koplampen verdwijnt het heldere zicht wordt uw veiligheid verminderd. U ziet minder goed en anderen zien u minder duidelijk. Niet voor niets is is dit een APK afkeurpunt. Door een juiste behandeling aan uw koplampen kunnen we vaak voorkomen dat nieuwe koplampen nodig zijn.

CABRIOKAP REINIGEN EN IMPREGNEREN

De cabrioletkap dient met water en zachte zeep te worden schoongemaakt. Als de cabrio dagelijks gebruikt wordt, is het aan te raden om iedere twee tot vier weken de cabrioletkap te wassen met een zachte zeep of shampoo en een zachte borstel. Zachte zeep is bijvoorbeeld groene zeep, opgelost in water. Een goede borstel is een borstel die de stof niet beschadigt, zoals een borstel van paardenhaar. Een nagelborstel bijvoorbeeld is veel te hard.
Het wordt afgeraden om met uw auto door een wasstraat te rijden, omdat borstels en agressieve middelen uw kap kunnen beschadigen. Een wasstraat met lappen of met een cabrio programma is minder schadelijk. U dient in ieder geval nooit was of wax op de kap te (laten) spuiten met een wasprogramma of anderszins.

Om de 6 à 12 maanden is het handig om de cabriokap een extra schoonmaakbeurt te geven en hem te impregneren om vuilafstotend te maken. Het impregneren zorgt ervoor dat vuil minder snel aan de cabriokap zal hechten en dat algengroei minder kans krijgt. Door de cabriokap te impregneren en deze dus vuilafstotend te maken, kunt u de cabriokap gemakkelijker schoonhouden.

VERF(NEVEL) VERWIJDEREN

Het huis van uw buren wordt geschilderd of u bent zelf aan het schilderen. Het huis staat strak in de verf, maar tijdens het verven waait een nevel met de wind mee op die tot tientallen meters verderop terecht komt op uw auto. Het resultaat? Een gespikkelde auto. En het vervelende is, u merkt het pas wanneer de verfnevel uitgehard is. Om verfnevel of -spatten te verwijderen is meer nodig dan uw auto wassen en te polijsten. Verfnevel komt altijd neer over de gehele auto, zo ook op de ramen en rubbers. Wij kunnen met handmatig en machinaal kleien vaak alles verwijderen. Na het kleien is het noodzakelijk om de lak te polijsten voor weer een nieuw staat van uw auto.

HARS VERWIJDEREN

U parkeert de wagen onder een boom en als u een paar uur later terugkomt, zit uw auto vol harsvlekken. Verwijderen door uw auto te wassen of door de wasstraat te rijden? Vergeet het maar. Harsvlekken zijn niet zo gemakkelijk weg te krijgen. Laat hars dan ook niet lang op uw auto zitten, want het wordt alleen maar erger. Hoe langer u wacht, hoe meer tijd en moeite het kost. En erger nog: hars tast uw lak aan.

TEER VERWIJDEREN

Teer is de kleverige, zwarte substantie die meestal op het onderste deel van uw auto verschijnt. Vaak wordt het achter uw wielen en op de onderste helft van de zijdeuren gezien, maar in extreme gevallen kan het ook op de motorkap, het rooster, het dak en de ramen van uw voertuig zitten.
Waar komt al deze teer vandaan?

Teer is een stof die wordt gebruikt bij het asfalteren. Wanneer u rijdt op recent aangelegd asfalt, over recent gevulde kuilen of zelfs als u voorbij apparatuur rijdt die wegwerkzaamheden uitvoert, kan teer opspatten op uw auto. Het verwijderen van teer van uw voertuig is een ander proces dan het verwijderen van insecten of sap.

Teer is een op olie gebaseerde stof is. Het verhardt jarenlang niet volledig en laat zich slecht verwijderen met natuurlijke reinigingsmiddelen. Een oplosmiddelhoudende reiniger is nodig om teer te verwijderen. Hoewel teerverwijderaars vaak ook goed werken om insecten en sap van het oppervlak van een voertuig te verwijderen. Na het verwijderen van de teer moet de auto goed gewassen worden en een polijstbehandeling wordt aanbevolen voor herstel aan uw lak en een perfecte glans.